Sorg-Saem

S O R G - S A E M

Sorg-Saem biedt automatisering van zorg en onderzoek bij vrouw en foetus. Wij adviseren, instrueren en leveren volledige installaties. Sorg-Saem B.V. is handelspartner van NEXUS / ASTRAIA GmbH. 

Het begin

In 1994 richten Dr. A. van Enk (gynaecoloog en vader), mevr. drs. J.A. van Enk (huisarts en zus) en dhr. drs. W.J.J. van Enk Sorg-Saem BV op. Het familiebedrijf verzorgt contractonderzoek voor de farmaceutische industrie en verricht epidemiologisch onderzoek met betrekking tot de perinatale registratie en sterfte.

Na een propedeuse technische wiskunde aan de TUDelft en een doctoraal medische informatiekunde aan de UVA verlaat de heer W.J.J. van Enk in 1997 Sorg-Saem. Hij werkt vervolgens in 1997 als programmeur voor Oberon Media Lab, in 1998 en 1999 als informatie manager voor Zilveren Kruis Achmea en van 1999 tot 2004 als adviseur en auditor voor PriceWaterhouseCoopers N.V. (PwC)

Door het plotseling overlijden van vader Dr. A. van Enk in 2001 worden geen nieuwe activiteiten in Sorg-Saem BV ontplooid en komt binnen een aantal maanden het bedrijf tot stilstand. Echter eind 2004 herstart de heer W.J.J. van Enk de bedrijfsactiviteiten door zich op de ICT aspecten van de medische praktijk te richtten. 

In 2005 wordt Sorg-Saem BV door NEXUS / ASTRAIA GmbH als officiële partner geïnstalleerd en momenteel bedraagt het personeelsbestand 8 medewerkers, allen met een universitaire opleiding. Het aantal klanten van Sorg-Saem in de BENELUX en UK groeit van 10 in 2005 naar 175 in 2024. 

 

Hieronder ziet u een selectie van ruim 155 ziekenhuizen, klinieken en laboratoria in de Benelux die Astraia gebruiken, waaronder de toonaangevende  academische centra in Nederland (Erasmus MC, UMCN Radboud, VUmc, AmsterdamMC, MaastrichtUMC, UMCGroningen) en Belgie (KULeuven, UZAntwerpen, CHU Brugmann, CHU St Pierre, UZBrussel).

Sorg-Saem levert ook diensten aan multicenter research trials zoals de STATIN (Pravastatin versus placebo for prevention of preeclampsia), EVENTS (Early vaginal progesterone for the prevention of spontaneous preterm birth in twins),  IRIS  (IUGR Risk Selection Study),  ASPRE (preterm preeclampsia and low-dose aspirin) en Generation R Next.

Sorg-Saem volgt naast nationale ook internationale ontwikkelingen nauwgezet. Ieder jaar bezoeken wij de toonaangevende congressen waardoner die van FMF, ISUOG en ISPD. Daarnaast verzorgt Sorg-Saem internationale projecten in Jonkopings, Singapore, Kuala Lumpur en Kaapstad. 

 

Het succes